4 sept. 2010

Sarmale in foi de vita

Timp de preparare:
2 ore si 3 (complexitate medie)

Ingrediente:
1 / 2 kg carne de vita tocata
1 / 2 kg carne de porc tocata
50-100 g orez
1 ceapa mare dat prin masina de tocat
Piper , sare
cimbru
Marar tocat
½ lingurita de boia dulce
2 linguri de bulion
10 -20 g suc de rosii
Frunze de vita de vie

Mod de preparare: Carnea se amesteca cu ceapa, oul, bulionul ,condimentele , sucul de rosii si orezul ales si spalat.
Frunzele se oparesc un minut in apa cu putina sare, se scot apoi si se pun in strecuratoare sa se scurga de apa, apoi se taie nervura de pe dosul lor se ia o lingura din compozitia facuta se ruleaza si se fac sarmalele.
Intr-o oala se aseaza pe fundul ei cateva frunze de vita de vie , apoi se aseaza sarmalele, rand pe rand.
La final se acopera cu frunze de vita de vie, se acopera cu apa,suc de rosii, se pune un pic de bullion si untura deasupra si se dau la cuptor.
Cand sunt gata se pot servi cu smantana

Niciun comentariu: