3 sept. 2010

Noapte venetiana


Ingrediente noapte venetiana:

Blat alb: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 100 g cocos, 4-5 linguri faina.
Blat negru: 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 praf de copt.
Crema: 6 galbenusuri, 150 g zahar, 5 linguri lapte, 200 g unt,vanilie.
Glazura: 100 g ciocolata, 2-3 linguri lapte, 50 g unt.



Modul de preparare a retetei:
Blat alb:
- se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina, se amesteca usor. Compozitia se aseaza intr-o tava (20x30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Blat negru:
- se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile (unul cate unul), se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, cacao. Se amesteca usor si se toarna cu atentie in tava, peste aluatul cu cocos, astfel incat sa nu se amestece.
Se lasa la cuptor aproximativ 30 min.
Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca pe baia de abur pana se ingroasa, apoi se adauga untul.
Crema, rece, se pune peste blat si se da la frigider pentru o ora.
Glazura:
- totul se amesteca si se topeste pe baia de abur, apoi se toarna peste prajitura.
Reteta originala nu include dar mie imi place sa o imbrac intr-un strat generos de frisca.

Niciun comentariu: