9 sept. 2010

Ciorba taraneasca de pasare

Ingrediente:

1 pui mijlociu, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina, 1 buc. ceapa, 2 buc.

cartofi, 1 buc. ardei gras, 150 gr. mazare boabe, 10-15 pastai de fasole, 8-10 buc. rosii, o

lingura ulei, sare, verdeata, leustean, 2 l apa

Mod de preparare:

Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina

sare. Dupa ce a dat in clocot se aduna spuma si se fierbe in continuare la foc domol. Se adauga

apoi ceapa taiata marunt. Zarzavaturile se curata, se spala, se taie fideluta sau cuburi si se

calesc in ulei. Dupa ce carnea este aproape fiarta, se adauga zarzavaturile calite, mazarea si

fasolea verde taiata in bucati si cartofii curatati si taiati cuburi. Se lasa sa dea citeva clocote si

se adauga rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in felioare. Cind totul este fiert se

potriveste de sare si se mai da un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga leusteanul taiat

marunt.Se serveste fierbinte, cu verdeata tocata marunt

Niciun comentariu: