9 sept. 2010

Ciorba ardeleneasca de perisoare


Ingrediente:

oase porc, carne tocata porc si vita, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel radacina, ardei gras

rosu si verde, morcov, zeama de varza sau bors, smintina, leustean

Mod de preparare:

Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si

patrunjelul taiati rondele.

Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina

taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata

combinata cu ou, sare, piper, un pic de Delikat si un pic de orez. Cind perisoarele sint fierte, se

pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute. Se ia de pe

foc si se pune leusteanul tocat marunt.Se serveste ca atare sau cu smintina

Niciun comentariu: