9 sept. 2010

Aripioare chinezesti picante

Ingrediente:


- aripioare de pui

- 3 ardei grasi mari rosii

- 4 cepe medii

- 3 morcovi maricei

- urechi de lemn

- 3 linguri sos soia

- 3 linguri sos picant

- 100 ml apa

- ardei iute

- sare



Mod de preparare:Se spala aripioarele si se pun la prajit in ulei.

Se deshidrateaza ciupercile in apa clocotita. Aveti grija la cantitatea pe care o puneti, pentru ca se umfla ciupercile dupa deshidratare si isi maresc destul de mult volumul.

Se curta legumele si se taie morcovii rondele, ceapa julien si ardeiul in patrate nici foarte mari, nici foarte mici. Se pun la prajit in putin ulei intr-un wok.

Dupa ce s-au perpelit putin, se adauga sosul de soia, sosul picant, apa, ardeiul iute si sare.

Se lasa la fiert putin, insa nu foarte mult, astfel incat legumele sa ramana crocante. Se adauga aripioarele si ciupercile (urechile de lemn) si se mai lasa pe foc cateva minute. Daca este nevoie se mai adauga sare si ardei picant.

Se serveste cu orez chinezesc

Niciun comentariu: