9 sept. 2010

Racitura ( piftie)

Ingrediente:

Un rasol de vaca, doua tacimuri de pasare, doua picioare de porc, zarzavat pentru supa, sare,

piper boabe, un gogosar murat, usturoi.

Mod de preparare:

Picioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se

spala in mai multe ape. Rasolul de vaca, picioarele de porc si tacimurile de pasare se pun intrun

vas mare cu 10 l de apa.

Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga

zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare. Cind carnea se

desprinde de pe os, se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. Carnea se curata de pe oase, se

imparte in mod egal si se pune in farfurii. Fiecare farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert

si de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de

usturoi strecurat. Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda.

Se incearca puterea de coagulare inainte de adauga zeama de carne, luand o lingura de zeama

si lasand-o la frigider. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos.

In caz contrar se fierb citeva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in

zeama de carne.

Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.

Niciun comentariu: